Illustreren | sKribble
Illustreren

Illustreren

Zaans huisje

Voor mijn vorige werkgever - een groothandel in de optiekbranche - maakte ik dagelijks ontwerpen voor brillendoeken, tassen, reinigingssprays, etuis, etc. De zogenoemde naamdrukartikelen waarmee optiekzaken zich presenteren richting hun klanten. Voor het maken van dit soort ontwerpen kreeg ik soms de volledige vrije hand en soms moest het exact volgens de richtlijnen van een huisstijlhandboek. Het verschil in aanleveren van beeldmateriaal kon ook erg groot zijn. Het ene moment kreeg ik lage resolutie JPEG afbeeldingen en het andere moment complete logo sets in alle denkbare soorten en kleurstellingen. Maar wat ik ook kreeg, ik probeerde er altijd wat moois en passends van te maken.

Zo ook voor de optiekzaak Tot Ziens Optiek uit Zaandam. Zij stuurden een foto van hun winkelpand met de vraag om hier een brillendoek van te maken.

Illustreren

“De foto van ons pand, ons logo en misschien nog NAW gegevens, kijk maar wat mooi is…”

Wat een uniek pand dacht ik, zonde dat die op de gestuurde foto niet helemaal tot zijn recht komt. Omdat ik redelijk de vrije hand had voor een ontwerp ben ik aan de slag gegaan om de gevel na te tekenen in Illustrator. De gevel moest – naar mijn idee – prominenter in beeld voor de herkenbaarheid.

Want als ik het goed heb gezien is dit een echt authentiek Zaans huisje.

En zie hier het resultaat: een mooie brillendoek met daarop de getekende gevel en de namen van de opticiens cq. eigenaren.

Eenvoudig maar krachtig!

Illustreren