Mona Lisa | sKribble
Mona Lisa

Mona Lisa

The catlady

De Mona Lisa is een van ‘s werelds meest beroemde schilderijen. Geschilderd door Leonardo Da Vinci, rond het jaar 1503 in Italië. Het schilderij is - naar alle waarschijnlijkheid - een portret van Lisa Gherardini. Vandaag de dag is het schilderij bekend als “Mona Lisa”, omdat Mona een samenvoeging is van Madonna, wat “my lady” betekent.

Voor de verjaardag van een vriendin heb ik de originele “my lady Lisa” versie omgezet in een “my catlady Lisa” versie. Ditmaal zit Lisa niet alleen maar - wel zo gezellig - met Poes op schoot. Gentle Rose (een Britse korthaar) met roepnaam “Poes” is van mijn vriendin.

De originele foto heb ik zo in Photoshop bewerkt dat het lijkt alsof Poes is meegeschilderd in het origineel. Een aantal handelingen die ik heb uitgevoerd zijn: vrijstaand maken, weerspiegeling uit de ogen gehaald, snorharen bijgetekend en het toevoegen van textuur voor het schilder-effect. Qua kleur heb ik beide wel zoveel mogelijk bij het origineel gelaten zodat ze, ieder op zich, herkenbaar blijven.

Een leuk project voor een gure zondagmiddag om mijn Photoshop skills wat op te halen.

Mona Lisa 2

Mona Lisa 1