sKribble | Kris Domburg
sKribble

sKribble

Logo + website ontwerp

We weten het allemaal, eens in de zoveel tijd is het tijd voor een nieuwe jas. In de letterlijke vorm wanneer de jas uit de mode is geraakt of de figuurlijke vorm door bijvoorbeeld te verhuizen naar een nieuwe plek.

Of het nu de letterlijke of figuurlijke vorm is, de nieuwe ‘jas’ moet weer voor een tijd mee kunnen gaan.

En in het kader van een nieuwe jas, heb ik mijn logo en website terug op de tekentafel gelegd zodat ook deze weer bij de tijd zijn. En zie het resultaat!!

Een korte tekst en uitleg over sKribble:

Het logo is de letter K in de meest eenvoudige vorm en in de CMYK kleuren. CMYK staat voor cyaan, magenta, yellow (geel) en key (zwart). Met deze vier kleuren kun je bijna elke mogelijke kleur maken. In de grafische wereld gebruik je deze kleuren voor full-color drukwerk. Ik vind dit zelf een leuke verwijzing naar mijn vakgebied.

De naam sKribble komt van scribble wat in het Engels krabbelen betekent. Krabbelen is inherent aan het creatieve vak. Je begint met een blanco blad en bent zoekende naar de juiste vorm, oftewel je krabbelt. Om de naam scribble meer eigen te maken heb ik de letter C vervangen voor de letter K. De K van Kris.

Hieronder wat eerdere (kleur)variaties op het logo: sKribble2 sKribble3